Novi uspjesi bh. kompanije: Bontex osvaja evropsko tržište

Bez autora
Oct 06 2011

Iz pogona maglajske kompanije Bontex do sada je izašlo nekoliko miliona muških i ženskih modnih košulja, namijenjenih tržištu Švicarske i Njemačke. Bontex šije košulje i za njemačku aviokompaniju Lufthansa, radnike u državnim službama Švicarske... Svi ti poslovi dobiveni su zahvaljujući izuzetnom kvalitetu i tačnošću isporuka. Mjesečna proizvodnja u Bontexu iznosi više od 25.000 košulja, u zavisnosti od modela. Vrijedni radnici ove firme izrađuju košulje koje dostižu cijenu od 50 do 500 švicarskih franaka. Ovoliko je, naime, koštala specijalna narudžba sa zlatovezom za jednog švicarskog muzičara. Osim linije serijske proizvodnje, i dalje se šiju košulje po mjeri za naručioce iz zapadne Evrope. Nove narudžbe stižu iz njemačke firme Hauber. Radi se o renomiranoj firmi, staroj više od 130 godina. S njima smo potpisali ugovor za narednu godinu, a sada vršimo jednu isporuku od 5.000 košulja. Radi se o izuzetno finim ženskim košuljama, izrađenim od pamuka i lana, a njihova izrada zahtijeva specijalne mašine i materijale, ali i dobro obučene radnike.

Novi uspjesi bh. kompanije: Bontex osvaja evropsko tržišteIz pogona maglajske kompanije Bontex do sada je izašlo nekoliko miliona muških i ženskih modnih košulja, namijenjenih tržištu Švicarske i Njemačke.

Bontex šije košulje i za njemačku aviokompaniju Lufthansa, radnike u državnim službama Švicarske... Svi ti poslovi dobiveni su zahvaljujući izuzetnom kvalitetu i tačnošću isporuka.

Mjesečna proizvodnja u Bontexu iznosi više od 25.000 košulja, u zavisnosti od modela. Vrijedni radnici ove firme izrađuju košulje koje dostižu cijenu od 50 do 500 švicarskih franaka. Ovoliko je, naime, koštala specijalna narudžba sa zlatovezom za jednog švicarskog muzičara.

Osim linije serijske proizvodnje, i dalje se šiju košulje po mjeri za naručioce iz zapadne Evrope.

Nove narudžbe stižu iz njemačke firme Hauber.

- Radi se o renomiranoj firmi, staroj više od 130 godina. S njima smo potpisali ugovor za narednu godinu, a sada vršimo jednu isporuku od 5.000 košulja. Radi se o izuzetno finim ženskim košuljama, izrađenim od pamuka i lana, a njihova izrada zahtijeva specijalne mašine i materijale, ali i dobro obučene radnike - govori Senaid Husić, vlasnik Bontexa.

Košulja za selektora Leva

Na posljednjem Evropskom prvenstvu u nogometu 2008. policajci Austrije i Švicarske nosili su košulje šivene u Bontexu.

Sličnu košulju na sebi je imao i njemački selektor Joahim Lev (Joachim Low).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik